PAGRINDINĖS PLAUKŲ SLINKIMO PRIEŽASTYS IR KAIP SU TUO KOVOTO

Plaukų slinkimas gali būti problema, su kuria susiduria daugelis moterų. Tai gali būti keliamas įvairiais veiksniais. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindines moterų plaukų slinkimo priežastis ir pasidalinsime patarimais, kaip galima su jomis kovoti.

1. Hormoniniai pokyčiai

Hormoniniai pokyčiai yra viena iš dažniausių moterų plaukų slinkimo priežasčių. Tai gali būti susiję su menopauze, nėštumu ar gimdymu. Tokiais atvejais plaukų slinkimas gali prasidėti dėl hormonų pokyčių organizme. Norint sušvelninti šią problemą, galite kreiptis į gydytoją, kuris paskirs jums tinkamą gydymą arba papildas.

2. Nutukimas ir netinkama mityba

Nutukimas ir netinkama mityba taip pat gali prisidėti prie plaukų slinkimo. Maistas, kuris neturi pakankamai vitaminų ir mineralų, gali lemti silpnesnius, lengvai plečiančius plaukus, dėl to jie gali lengviau išsilyginti ir krenti. Siekiant išvengti šios problemos, turėtumėte rinktis mitybą, kurią sudaro daug vitaminų, mineralų ir baltymų.

3.Genetika

Kai kurioms moterims plaukų slinkimas gali būti genetinis ir nieko negalima padaryti, kad būtų išvengta šios problemos. Jei šeimoje yra panašių atvejų, labai tikėtina, kad jums taip pat gali pasireikšti plaukų slinkimas.

4. Per didelis stresas

Per didelis stresas taip pat gali lemti plaukų slinkimą. Kai kuriems žmonėms stresas gali turėti didelę įtaką plaukų sveikatai. Norint sumažinti streso poveikį plaukams, galite mėginti pratimus, kurie padeda sumažinti stresą, pvz., jogą, meditaciją, sportą ar tiesiog vaikščiojimą.

5. Plaukų slinkimas po gimdymo

Plaukų slinkimas po gimdymo yra gana paplitusi problema. Po gimdymo kūnas patiria daugybę hormoninių pokyčių, kurie gali turėti įtakos plaukų augimui. Dauguma moterų pastebi, kad jų plaukai pradeda kristi maždaug po 3-4 mėnesių nuo gimdymo. Tai yra laikinas reiškinys, kuris paprastai atsistato po kelių mėnesių. Norint pagreitinti plaukų atsistatymą, galite vartoti maitinimo papildus, kurie padeda sustiprinti plaukus, taip pat naudoti švelnius šampūnus nuo plaukų slinkimo.

6. Stiprus plaukų dėl ligų

Stiprus plaukų slinkimas gali būti dėl ligos, pvz., autoimuninių ligų, arba dėl tam tikrų vaistų, pvz., chemoterapijos. Tokiais atvejais geriausia kreiptis į gydytoją, kad jis galėtų paskirti tinkamą gydymą. Be to, švelnūs plaukų priežiūros produktai gali padėti palaikyti plaukų būklę.

Kaip padėti nuo plaukų slinkimo?

Jei pastebite plaukų slinkimo požymius, geriausia yra kuo greičiau imtis veiksmų, kad būtų išvengta plaukų praradimo. Štai keletas patarimų:

  1. Naudojant šampūną nuo plaukų slinkimo, pasirinkite produktus, kurie yra pagaminti iš natūralių ingredientų ir neturi agresyvių chemikalų.

  2. Vartokite vitaminus ir mineralus, kad palaikytumėte sveiką plaukų augimą. Ypač svarbūs yra vitaminai A, C ir D, taip pat geležis ir cinkas.

  3. Vengkite per dažno plaukų dažymo ir kitų cheminių procedūrų, kurios gali pažeisti plaukus.

  4. Vartokite švelnius plaukų džiovintuvus, plaukų tiesintuvus.

  5. Venkite per didelio streso, kuris gali turėti įtakos plaukų sveikatai.

pokyčių, kurie gali turėti įtakos plaukų augimui. Dauguma moterų pastebi, kad jų plaukai pradeda kristi maždaug po 3-4 mėnesių nuo gimdymo. Tai yra laikinas reiškinys, kuris paprastai atsistato po kelių mėnesių. Norint pagreitinti plaukų atsistatymą, galite vartoti maitinimo papildus, kurie padeda sustiprinti plaukus, taip pat naudoti švelnius šampūnus nuo plaukų slinkimo.

Geriausias šampūnas nuo plaukų slinkimo

Yra daugybė šampūnų, kuriuos galima naudoti plaukų slinkimui mažinti, tačiau geriausiai veikia tie, kurie yra pagaminti iš natūralių ingredientų. Kai kuriems žmonė gerai veikia šampūnai, kuriuose yra biotino, pantenolio, keratino ir cinko.

Pavyzdžiui, šampūnas Olaplex No.4 Bond Maintenance, kuris yra lengvas ir švelnus, tačiau tuo pačiu metu padeda palaikyti plaukų būklę ir sustiprinti jų struktūrą. Jis taip pat yra pagamintas iš natūralių ingredientų, tokiais kaip vitaminas E ir ramunėlių ekstraktas.

Galiausiai, išsirinkdami geriausią šampūną nuo plaukų slinkimo, būtina atsižvelgti į savo plaukų tipą ir poreikius. Jei jums reikia švelnaus, bet veiksmingo sprendimo plaukų slinkimui, pasirinkite šampūną, kuris tinka jūsų plaukų tipui ir yra pagamintas iš natūralių ingredientų.

Recently viewed